Podstawą nalewek alkoholowych YaoMedica są chińskie zioła i grzyby. Aby zmaksymalizować efektywność, używamy tylko najwyższej jakości surowca. Zioła lub grzyby zmielone są najpierw na bardzo drobny proszek na specjalnej maszynie, zmacerowane w 50% alkohololu przez okres do jednego miesiąca. Macerat jest dynamizowany każdego dnia i gotowe nalewki nie są już rozcieńczane. To bardzo ważne.
Mechanizm uwalniania składników aktywnych podczas macerowania w 50% alkoholu jest znacznie bardziej intensywny w porównaniu do ekstraktów ziołowych i ekstraktów z gorącej wody. Podczas stosowania nalewek dochodzi do uwalniania substancji czynnych już w jamie ustnej, co przyczynia się do większej efektywności.
Poszczególne przepisy YaoMedica nalewek bazują na doświadczeniach i sprawdzonych praktykach tradycyjnej medycyny chińskiej, która istnieje od ponad 4000 lat. Jej spojrzenie na człowieka jest holistyczne. Patrzy na ciało jako całość i jednocześnie rozumie je jako część środowiska. Równowaga i harmonia to sposób na radzenie sobie z wieloma trudnościami, jakie przynosi nam obecny styl życia, a nie tylko na poziomie fizycznym ciała, ale także na poziomie mentalnym.
woda, alkohol
Qing Pi - mandarynka, niedojrzała kora - Pericarpium citri reticulatae viride - 1,3g
Mu Xiang - Saussurea, korzeń - Radix aucklandiae - 3g
Chen Pi - mandarynka, kora owocu - Pericarpium citri reticulatae - 2g
Ren Shen - żeń-szeń, korzeń - Radix ginseng - 2g
Zhu Ling - żagiew wielogłowa, sklerota - Sclerotium polypori - 2g
Shen Qu - massa fermentata - Massa fermentata - 2g
Ze Xie - żabieniec, babka wodna, kłącze - Rhizoma alismatis - 3g
Bai Zhu - atraktylod wielkogłówkowy, kłącze - Rhizoma atractylodis - 3g
Bai Dou Kou - Amomi rotundus, owoc - Fructus amomi rotundus - 4g
Ge Hua - opornik łatkowaty, kwiat - Flos puerariae - 5,9g
Sha Ren - amomi, owoc - Fructus amomi - 4g
Huang Lian - cynowód, kłącze - Rhizoma coptidis - 1,3g
Chuan Xiong - marchwica, kłącze - Rhizoma ligustici - 2g
Huang Qin - tarczyca bajkalska, korzeń - Radix scutellariae - 3g
Oświadczenia zdrowotne dotyczące nalewek są zabronione przez prawodawstwo UE. Więcej informacji na temat grzybów i mieszanek ziołowych można znaleźć w publicznie dostępnych źródłach i w Internecie. Jakościowe informacje można znaleźć na www.tcmencyklopedie.cz.